Find us on Google+
Bucharest-guide RSS RSS English
logo bucharest-guide.ro

 

Reteaua de Websites Webluck



Acasa   Retete culinare   Dulciuri diverse   ALB SI NEGRU
ALB SI NEGRU - Dulciuri diverse


Timp de preparare: 1 ORA (complexitate medie) Ingrediente: Blat:6 oua, 180 gr zahar pudra, 1/2 plic praf de copt, 6 linguri faina alba 2 linguri de cacao. Siropul pentru blat: 200 ml de apa 5 linguri de zahar tos 2 fiole esenta de rom Bezea: 6 albusuri, 18 linguri zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilinat 1 esenta vanilie Crema: 6 galbenusuri 200 gr de zahar tos 4 linguri de lapte, 2 linguri de cacao 300 grame unt 300 gr de unt Mod de preparare: Se bat bine albusurile,se adauga treptat zaharul pudra si se mai bat aprx 15 minute. Se adauga treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa. Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, dupa care se da la cuptor(incins in prealabil) la foc mic, circa 40 de minute. Dupa ce s-a racit bine, blatul se insiropeaza, urmand a fi reintrodus in cuptor impreuna cu bezeaua. Siropul pentru blat: se compune din 200 ml de apa si 5 linguri de zahar tos care se fierb circa 10 minute. Dupa ce se raceste se adauga 2 fiole esenta de rom Bezea: Albusurile se bat foarte bine adaugand treptat zaharul pudra, zaharul vanilinat si esenta de vanilie. Dupa omogenizarea compozitiei, continuam baterea, insa pe aburi, pana cand pe marginea castronului se formeaza o crusta subtire, adica aproximativ 30 de minute. Bezeaua se intinde fierbinte peste blatul insiropat, dupa care tava se introduce pt 5 min in cuptorul cald dar cu usa intredeschisa (pentru ca bezeaua sa ramana alba). Crema: 6 galbenusuri de ou se freaca, intr-un castron, cu 200 gr de zahar tos si 4 linguri de lapte, pana cand devin o crema fina Castronul se pune pe aburi adaugand 2 linguri de cacao cernuta. Compozitia se fierbe amestecand continuu, pana cand se ajunge la consistenta unei "smantani groase". Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca,amestecand din cand in cand. 300 gr de unt, tinute la temperatura camerei, se taie cuburi si se pun intr-un castron care se aseaza pe gratarul aragazului avand usa de la cuptor intredeschisa (pentru a topi untul treptat) iar prin amestecare acesta va deveni spumos, urmand a-l incorpora lingura cu lingura in crema. Crema se intinde peste bezea apoi se rade ciocolata amaruie si se da la rece.
ALB SI NEGRU (Dulciuri diverse)
Bucharest-Guide.ro
 
Comentarii

Nu exista nici un comentariu introdus.

Adauga comentariu

ALB SI NEGRU

 
ALB SI NEGRU
Rating 0
Harta Bucuresti

DIN ACEEASI CATEGORIE
Prajitura fondanta de ciocolata
Prajitura fondanta de ciocolata - Dulciuri diverse
 
Inghetata de iaurt cu ciocolata alba
Inghetata de iaurt cu ciocolata alba - Dulciuri diverse
 
Chec Curcubeu
Chec Curcubeu - Dulciuri diverse
 
Tort de branza cu zmeura si ciocolata cu lapte
Tort de branza cu zmeura si ciocolata cu lapte - Dulciuri diverse
 
DULCEATA DE CIRESE AMARE
DULCEATA DE CIRESE AMARE - Dulciuri diverse
 
STIRI SI EVENIMENTE
7 cele mai frumoase orase din Europa
Europa are unele dintre cele mai spectaculoase si frumoase orase din l...
Nu este usor sa fii mireasa in Bucuresti
O femeie știe cât este de dificilă pregătirea propriei nunți...
CAMERA LUCIDA - O privire asupra Marelui Razboi prin bijuteria contemporana
Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) va găzdui, î...
Bucharest International Dance & Performance Festival - Editia numarul 12
Cu fiecare ediţie organizată, festivalul îşi propune să cont...
Proiectul Clasic e fantastic. Cum sa ințelegem muzica - stagiunea numarul 8
9 programe, sperăm, interesante stau pe lista stagiunii 2017-2018, ce...
Abonamentele noii stagiuni la Sala Radio se lanseaza la 1 septembrie
Muzica clasica ramane în top și dupa Festivalul „George ...
alte stiri | alte evenimente
ULTIMELE COMENTARII
ALTI VIZITATORI AU VAZUT
Recomanda unui prieten
Carti noi 2017
Bucurestiul, un oras mult mai sigur, de cand este securizat cu sisteme de supraveghere.

Parteneri
Bucharest-Guide
ACASA   BOOKMARK   HARTA SITE   CONTACT
logo bucharest-guide.ro
© Bucharest-Guide.ro 2004-2017