Find us on Google+
Bucharest-guide RSS RSS English
logo bucharest-guide.ro

 

Reteaua de Websites Webluck



Acasa   Retete culinare   Aluaturi si Foietaje   Aluat fraged,moldovenesc pt cozonac si pasca
Aluat fraged,moldovenesc pt cozonac si pasca - Aluaturi si Foietaje


Timp de preparare: 6 ore si 1 (complexitate ridicata) Ingrediente: Ingrediente pentru doi cozonaci: 1 kg faina,50 g drojdie,1 pahar mare de lapte,250 g ulei,50 g unt topit,8 oua,300 gr zahar,2 linguri rom,2 linguri smantana,1 lingurita sare,vanilie,coaja de lamaie rasa,100 gr stafide,un ou pentru uns,putin zahar pentru presara sau mac. Mod de preparare: Din faina cernuta se prepara mai intai maiaua.O parte din faina se opareste cu 3/4 pahar de lapte clocotit,se amesteca bine pana se raceste,se adauga drojdia dizolvata in restul de lapte usor caldut. Se amesteca bine si se lasa sa creasca.In timp ce maiaua creste se bat galbenusurile pe marginea aragazului si se amesteca cu sare si zahar pana ce acestea se topesc fara sa se incalzeasca prea tare compozitia. Se adauga apoi 2 linguri de ulei,rom,smantana,vanilie,stafide si coaja de lamaie. Dupa ce se amesteca bine se adauga albusurile batute spuma si se pune totul peste maiaua crescuta.Se amesteca usor cu restul de faina si se incepe framantatul care dureaza cam 1/2 ore,pana ce coca nu se mai lipeste de maini.Se incepe incorporatul uleiului amestecat cu untul caldut.Se netezeste la sfarsit coca,se acopera vasul si se lasa sa creasca.O coca reusita creste in circa 4 ore.Coca crescuta se aseaza in forme unse,pregatite astfel:se iau bucati de coca,care,dupa apreciere,ar umple formele cam ceva mai mult de jumatate.Se lucreaza pe planseta cu mainile unse cu grasime.Se intinde coca cat lungimea formei,se unge cu unt sau cu ulei si se ruleaza.Rulourile se pot impleti in 2 sau in 3,cozonacul se umple dupa preferinta cu:rahat,nuca,stafide,cacao,mac. Se coc la inceput la foc domol,iar dupa 1/4 ora la un foc potrivit.Se incearca des ca sa nu stea mai mult de 3/4 ora in cuptor caci va incepe sa se arda. Atentie! Rulourile de coca puse in forme,inainte ca acestea sa fie bagate la cuptor,se vor lasa sa creasca in forma timp de o jumatate de ora(pana acestea isi dubleaza volumul) Din acest aluat se poate prepara si cozonac si pasca, in cazul in care vrem sa facem pasca,aluatul se intinde intr-o forma rotunda(de tarta) tapetandu-se peretii vasului cu aluat,apoi se pune umplutura care este facuta de regula din:branza de vaci amestecata cu cateva galbenusuri,samantana,stafide si putin gris. De exemplu,pt o pasca cu dimensiuni normale(cat o forma de tarta obisnuita) se va proceda in felul urmator: o jumatate de kg de branza dulce de vaci se va amesteca cu 3 galbenusuri, cu un pahar mic de smantana din comert,100 gr gris si stafide dupa preferintele fiecaruia. Dupa ce am umplut pasca o "inchidem" cu o foaie din aluat.Se unge si se tine la cuptor timp de 45 min,de asemenea aluatul,inainte de a fi bagat la cuptor,se tine la crescut in tava.
Aluat fraged,moldovenesc pt cozonac si pasca (Aluaturi si Foietaje)
Bucharest-Guide.ro
 
Comentarii

Nu exista nici un comentariu introdus.

Adauga comentariu

Aluat fraged,moldovenesc pt cozonac si pasca

 
Aluat fraged,moldovenesc pt cozonac si pasca
Rating 0
Harta Bucuresti

DIN ACEEASI CATEGORIE
Prajiturica delicioasa
Prajiturica delicioasa - Aluaturi si Foietaje
 
Biscuiti cu stafide
Biscuiti cu stafide - Aluaturi si Foietaje
 
Biscuiti cu ciocolata
Biscuiti cu ciocolata - Aluaturi si Foietaje
 
Focaccia cu branza
Focaccia cu branza - Aluaturi si Foietaje
 
Paine de casa
Paine de casa - Aluaturi si Foietaje
 
STIRI SI EVENIMENTE
Filarmonica “George Enescu”. Deschiderea stagiunii 2017-2018
Filarmonica “George Enescu “ anunță joi, 5 octombrie ora...
7 cele mai frumoase orase din Europa
Europa are unele dintre cele mai spectaculoase si frumoase orase din l...
Nu este usor sa fii mireasa in Bucuresti
O femeie știe cât este de dificilă pregătirea propriei nunți...
Terapie în trei, la Teatrul Rosu
Orice căsnicie poate fi salvată, dar întotdeauna e nevoie de&h...
Bucharest International Dance & Performance Festival - Editia numarul 12
Cu fiecare ediţie organizată, festivalul îşi propune să cont...
Proiectul Clasic e fantastic. Cum sa ințelegem muzica - stagiunea numarul 8
9 programe, sperăm, interesante stau pe lista stagiunii 2017-2018, ce...
Abonamentele noii stagiuni la Sala Radio se lanseaza la 1 septembrie
Muzica clasica ramane în top și dupa Festivalul „George ...
alte stiri | alte evenimente
ULTIMELE COMENTARII
ALTI VIZITATORI AU VAZUT
Recomanda unui prieten
Carti noi 2017
Bucurestiul, un oras mult mai sigur, de cand este securizat cu sisteme de supraveghere.

Parteneri
Bucharest-Guide
ACASA   BOOKMARK   HARTA SITE   CONTACT
logo bucharest-guide.ro
© Bucharest-Guide.ro 2004-2017