Find us on Google+
Bucharest-guide RSS RSS English
logo bucharest-guide.ro

 

Reteaua de Websites Webluck



Acasa   Retete culinare   Aperitive cu carne   Aperitiv cu friptura rece si pasta de carne
Aperitiv cu friptura rece si pasta de carne - Aperitive cu carne


Timp de preparare: 1 ora si 45 minute (complexitate medie) Ingrediente: Pentru 4 persoane: 750 g cotlet de porc 6 ardei Kapia rosii, galbeni 2 oua 1-2 morcovi 50 ml ulei 2 linguri ulei de masline 20 g costita fiarta si afumata (sau sunca) 50 g unt sau margarina 1 rosie 50 g masline negre cateva fire de marar, patrunjel, cimbru verde sare, piper, paprika, cimbru 1 concentrat de ciuperci sau pui pentru sosul picant dulce-acrisor 1 lingura mustar 1 galbenus 20 ml ulei sare, piper 1 lingurita zahar zeama de la 1/2 lamaie 1-2 linguri otet optional 2 linguri smantana (12% grasime sau iaurt) Mod de preparare: Cotletul bine curatat de os si pielite se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper, paprika si cimbru. Intr-o cratita (oala de fiert sub presiune) puneti uleiul si prajiti cotletul intreg pe toate partile. Adaugati 500 ml apa fierbinte, felii de morcov, concentratul, cateva fasiute de ardei rosu si fierbeti la foc mic cu capac 70 minute (40 minute in oala de fiert sub presiune). In timpul fierberii intoarceti o data sau de doua ori carnea de pe o parte pe alta si aveti grija sa nu se termine zeama. Cand s-a inmuiat bine carnea se mai condimenteaza daca mai este nevoie si se lasa la racit. Se taie apoi felii foarte subtiri si se da la rece. Din cateva felii (100 g) se va prepara pasta de carne: se toaca bucatele friptura, costita si se mixeaza intr-un blender impreuna cu un ou fiert, untul sau margarina topita, sare, piper, paprika si uleiul de masline. Dupa ce s-a omogenizat compozitia adaugati cateva cubulete mici de ardei rosu si patrunjel tocat. Curatati ardeii Kapia de cotoare si seminte si umpleti-i cu pasta de carne. Cu ce ramane puteti sa mai umpleti 1-2 ardei, rosii si oul fiert ramas. Se dau la rece cam o ora ca sa se intareasca pasta de carne. Ardeii Kapia se taie felii de 7-8 mm grosime si se aseaza pe platou impreuna cu feliile de friptura rece. Un ardei (sau o rosie) se lasa intreg. Decorati cu fasii de friptura, masline, fasiute de ardei rosu, frunze de vimbru si marar, felii de morcov si 1-2 felii de lamaie, apoi stropiti cu cateva linguri din sosul ramas de la friptura. Restul de sos puneti-l intr-o sosiera. Dati platoul la rece. Daca mai raman felii de ardei umpluti cu pasta asezati-le pe alt platou. Preparati sosul picant dulce-acrisor: puneti intr-un castronel mustar, galbenus, sare, piper, zahar, amestecati cu uleiul (cu un tel sub forma de para), adaugati zeama de lamaie (otet daca mai este nevoie) si smantana. Omogenizati bine sosul. Se poate face si in blender, punand toate ingredientele de la inceput. Puneti-l intr-o sosiera si serviti-l impreuna cu friptura rece. Pofta buna.
Aperitiv cu friptura rece si pasta de carne (Aperitive cu carne)
Bucharest-Guide.ro
 
Comentarii

Nu exista nici un comentariu introdus.

Adauga comentariu

Aperitiv cu friptura rece si pasta de carne

 
Aperitiv cu friptura rece si pasta de carne
Rating 0
Harta Bucuresti

DIN ACEEASI CATEGORIE
Bagheta mozaic
Bagheta mozaic - Aperitive cu carne
 
Salata de pui
Salata de pui - Aperitive cu carne
 
Cartofi cu branza si piept de pui
Cartofi cu branza si piept de pui - Aperitive cu carne
 
Pateuri hamburgheze
Pateuri hamburgheze - Aperitive cu carne
 
Chiftelute din carne de miel
Chiftelute din carne de miel - Aperitive cu carne
 
STIRI SI EVENIMENTE
7 cele mai frumoase orase din Europa
Europa are unele dintre cele mai spectaculoase si frumoase orase din l...
Nu este usor sa fii mireasa in Bucuresti
O femeie știe cât este de dificilă pregătirea propriei nunți...
CAMERA LUCIDA - O privire asupra Marelui Razboi prin bijuteria contemporana
Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) va găzdui, î...
Bucharest International Dance & Performance Festival - Editia numarul 12
Cu fiecare ediţie organizată, festivalul îşi propune să cont...
Proiectul Clasic e fantastic. Cum sa ințelegem muzica - stagiunea numarul 8
9 programe, sperăm, interesante stau pe lista stagiunii 2017-2018, ce...
Abonamentele noii stagiuni la Sala Radio se lanseaza la 1 septembrie
Muzica clasica ramane în top și dupa Festivalul „George ...
alte stiri | alte evenimente
ULTIMELE COMENTARII
ALTI VIZITATORI AU VAZUT
Recomanda unui prieten
Carti noi 2017
Bucurestiul, un oras mult mai sigur, de cand este securizat cu sisteme de supraveghere.

Parteneri
Bucharest-Guide
ACASA   BOOKMARK   HARTA SITE   CONTACT
logo bucharest-guide.ro
© Bucharest-Guide.ro 2004-2017