Find us on Google+
Bucharest-guide RSS RSS English
logo bucharest-guide.ro

 

Reteaua de Websites Webluck



Acasa   Retete culinare   Dulciuri diverse   Apple pie
Apple pie - Dulciuri diverse


Timp de preparare: 3 ore (complexitate redusa) Ingrediente: Aluat: -500 g faina -300 g margarina -cca 12 linguri apa rece(de la robinet -putina sare(cca 1/4-1/2 lingurita) Umplutura de mere: -1 kg de mere -1 lingurita rasa de scortisoara -cca 1/4 lingurita de cuisoare -cca 3 linguri de zahar(sau dupa gust)+ 1 lingurita -cca 2 linguri de gris -4-6 lingurite de amidon -100-150 ml de apa rece(de la robinet) -putina zeama de lamiie Mod de preparare: Pentru aluat amestecam faina cu margarina moale si sarea;pe urma se pune apa incetul cu incetul,pina cind obtinem un aluat elastic,care se poate intinde cu usurinta,cu facaletul.Framintam putin,apoi punem aluatul(acoperit,sa nu se usuce) in frigider,pina facem umplutura. Umplutura:merele se curata,se scoate casa semintelor,apoi,se taie in 4 sau 6 bucati(depinde de marimea marului).Fiecare bucata se taie in felii subtiri;peste merele feliate,se pune putina zeama de lamiie;se mesteca;se pune lamiie,deoarece fiind acra,merele nu-si schimba culoarea. Peste mere se pune scortisoara,cuisoarele,1 lingurita de zahar,amidonul dizolvat in apa(cele 100-150 ml);se mesteca. Asamblare:aluatul,se scoate din frigider si se imparte in 2.Prima jumatate se intinde,apoi se pune in tava neunsa.Daca vi se pare prea groasa foaia,nu puneti tot aluatul(eu nu-l pun tot);daca-l puneti tot,mariti cantitatea de mere si folositi o tava mai mare.Eu am folosit o tava cu diametrul de 38 cm;am avut doar 1 kg de mere. Aluatul,se pune in tava,se continua intinderea lui(in tava),cu mina;se intinde putin pe peretii tavii(cam 1-1,5 cm);aluatul,astfel intins,se presara cu grisul(absoarbe surplusul de zeama,lasata de mere);peste gris se pune umplutura de mere.Se presara peste mere cele 3 linguri de zahar,apoi se pune a 2-a jumatate de aluat,intinsa cu facaletul;nu se poate intinde in tava. Daca ni se pare prea mult(aluat) si de data asta,luam putin din el.Dupa ce am pus aluatul in tava,peste mere,il intepam cu o furculita. Se da tava la cuptorul,preincalzit,cca 45-50 minute. Se serveste cald(sau rece),pudrat cu zahar pudra;se taie bucati mari(cca 8/8 cm). Aluatul ramas,se pune in congelator;se poate lasa pina la 1 luna. Cu acest aluat se pot face si placinte sarate.
Apple pie (Dulciuri diverse)
Bucharest-Guide.ro
 
Comentarii

Nu exista nici un comentariu introdus.

Adauga comentariu

Apple pie

 
Apple pie
Rating 0
Harta Bucuresti

DIN ACEEASI CATEGORIE
Cremes
Cremes - Dulciuri diverse
 
PARFAIT DE FRUCTE
PARFAIT DE FRUCTE - Dulciuri diverse
 
ALB SI NEGRU
ALB SI NEGRU - Dulciuri diverse
 
Placintuta cu mere si scortisoara
Placintuta cu mere si scortisoara - Dulciuri diverse
 
COZONAC ARDELENESC - ENY -
COZONAC ARDELENESC - ENY - - Dulciuri diverse
 
STIRI SI EVENIMENTE
7 cele mai frumoase orase din Europa
Europa are unele dintre cele mai spectaculoase si frumoase orase din l...
Nu este usor sa fii mireasa in Bucuresti
O femeie știe cât este de dificilă pregătirea propriei nunți...
CAMERA LUCIDA - O privire asupra Marelui Razboi prin bijuteria contemporana
Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) va găzdui, î...
Bucharest International Dance & Performance Festival - Editia numarul 12
Cu fiecare ediţie organizată, festivalul îşi propune să cont...
Proiectul Clasic e fantastic. Cum sa ințelegem muzica - stagiunea numarul 8
9 programe, sperăm, interesante stau pe lista stagiunii 2017-2018, ce...
Abonamentele noii stagiuni la Sala Radio se lanseaza la 1 septembrie
Muzica clasica ramane în top și dupa Festivalul „George ...
alte stiri | alte evenimente
ULTIMELE COMENTARII
ALTI VIZITATORI AU VAZUT
Recomanda unui prieten
Carti noi 2017
Bucurestiul, un oras mult mai sigur, de cand este securizat cu sisteme de supraveghere.

Parteneri
Bucharest-Guide
ACASA   BOOKMARK   HARTA SITE   CONTACT
logo bucharest-guide.ro
© Bucharest-Guide.ro 2004-2017