Find us on Google+
Bucharest-guide RSS RSS English
logo bucharest-guide.ro

 

Reteaua de Websites Webluck



Acasa   Retete culinare   Borsuri si Ciorbe   Bors cu carne de porc
Bors cu carne de porc - Borsuri si Ciorbe


Timp de preparare: ~ 2 ore (complexitate redusa) Ingrediente: Carne de porc sau costita de porc - 400 gr. Ceapa - 1, de marime medie Morcov - 1, de marime medie Sfecla rosie - 1, de marime medie sau mare. Varza - 1 mica sau 1/2 de marime medie. Cartofi - 4-5 de marime medie. Bors acru, taranesc din tarite - 100 - 150 gr. Se gaseste in magazine. Mod de preparare: Se pune carnea la fiert in apa rece. Se scoate spuma. Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul maruntel si se pune la fiert. La dorinta, se mai adauga un pic de sare (1/2 lingurita de ceai). Sfecla rosie se da prin razatoare mare, si se prajeste in putin ulei, la foc mic. Se prajeste vre-o 5 min, pina incepe a aparea o pojghita crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda. Acest proces se numeste "unduire" sau "a undui". Cind carnea e aproape gata - se adauga sfecla rosie unduita in cratita cu carnea fiarta. Varza se taie felii mici si sa framinta cu sare (1/2 lingurita de ceai) intr-un vas si se lasa vreo 10 min pina incepe sa se lase sucul din varza. Acest lucru se face pentru a inmuia varza, mai ales cea tare (de import) :-) Cartofii se curata si sa taie in 4 parti. Dupa vreo 10 min de cind s-a pus sfecla rosie, sa adauga varza si cartofii in cratita. Se fierbe in continuare pina cind cartofii sint fierti, insa fiti atentii sa nu se desfaca. La acest moment se adauga, dupa gust, 100 - 150 gr de bors acru, taranesc, de putina. Se mai fierbe citeva minute. Se stinge focul, iar cratita se lasa sa stee cu capacul pus pe ea inca vre-o 15 minute ca sa se implineasca aroma borsului. La dorinta se poate servi cu smintina si patrunjel+marar. Pofta buna! P.S.: Acest bors va avea un gust deosebit daca va fi pregatit la o soba cu foc deschis, ca la tara.
Bors cu carne de porc (Borsuri si Ciorbe)
Bucharest-Guide.ro
 
Comentarii

Nu exista nici un comentariu introdus.

Adauga comentariu

Bors cu carne de porc

 
Bors cu carne de porc
Rating 0
Harta Bucuresti

DIN ACEEASI CATEGORIE
Ciorba de pui
Ciorba de pui - Borsuri si Ciorbe
 
Ciorba de peste
Ciorba de peste - Borsuri si Ciorbe
 
CIORBA DE DOVLECEI
CIORBA DE DOVLECEI - Borsuri si Ciorbe
 
CIORBA DE STEVIE - dietetica
CIORBA DE STEVIE - dietetica - Borsuri si Ciorbe
 
Ciorba de afumatura
Ciorba de afumatura - Borsuri si Ciorbe
 
STIRI SI EVENIMENTE
7 cele mai frumoase orase din Europa
Europa are unele dintre cele mai spectaculoase si frumoase orase din l...
Nu este usor sa fii mireasa in Bucuresti
O femeie știe cât este de dificilă pregătirea propriei nunți...
CAMERA LUCIDA - O privire asupra Marelui Razboi prin bijuteria contemporana
Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) va găzdui, î...
Bucharest International Dance & Performance Festival - Editia numarul 12
Cu fiecare ediţie organizată, festivalul îşi propune să cont...
Proiectul Clasic e fantastic. Cum sa ințelegem muzica - stagiunea numarul 8
9 programe, sperăm, interesante stau pe lista stagiunii 2017-2018, ce...
Abonamentele noii stagiuni la Sala Radio se lanseaza la 1 septembrie
Muzica clasica ramane în top și dupa Festivalul „George ...
alte stiri | alte evenimente
ULTIMELE COMENTARII
ALTI VIZITATORI AU VAZUT
Recomanda unui prieten
Carti noi 2017
Bucurestiul, un oras mult mai sigur, de cand este securizat cu sisteme de supraveghere.

Parteneri
Bucharest-Guide
ACASA   BOOKMARK   HARTA SITE   CONTACT
logo bucharest-guide.ro
© Bucharest-Guide.ro 2004-2017