Find us on Google+
Bucharest-guide RSS RSS English
logo bucharest-guide.ro

 

Reteaua de Websites Webluck



Acasa   Retete culinare   Aperitive cu oua   Bulgarasi de conopida cu sote de morcovi
Bulgarasi de conopida cu sote de morcovi - Aperitive cu oua


Timp de preparare: 45 min (complexitate redusa) Ingrediente: o conopida potrivita, un ou, faina, apa minerala, piper, sare, delikat, untdelemn; pentru sote: 1/2 kg morcovi, doua cepe mari, 2 doua linguri unt, sare, piper, patrunjel Mod de preparare: Conopida se spala si se desface in floricele cu putin mai mari decit o nuca si se lasa la zvintat. Separat, intr-un vas de palstic se pregateste o compozitie asemanatoare celei pentru clatite adica un ou se amesteca cu faina si se dilueaza trepat cu apa minerala, se adauga o ceasca de untdelemn, sare, piper, doua linguri delikat. Se obtine astfel un aluat ca o smintina mai groasa, dar care sa curga. Fiecare floricica de conopida se trece prin aluat si cu o furculita se pune la prajit intr-o baie de untdelemn incins. Cind capata o culoare aurie se scot si se asaza pe farfurie, iar pe deasupra se presara cascaval ras si patrunjel taiat foarte fin. Pentru sote se fierb morcovii apoi se taie rondele si se aduga peste ceapa taiata foarte marunt (eventual rasa) si inmuiata bine in untdelemn. Se adauga sare, piper, delikat si patrunjel. Se ia de pe foc si de amesteca cu putin unt apoi se asaza pe farfurie alaturi de bulgarasii de conopida. Se mai poate servi cu sote de ciuperci sau cu salata de sfecla roaie sau in alte combinatii. Aceasta reteta se poate adapta perioadelor de post, adica se poate elimina oul din aluatul pentru conopida si cascavalul ras.Se serveste ca un aperitiv cald (cind bulgarasii sint crocanti) sau ca un aperitiv rece (bulgarasii sint moi ca si clatitele).
Bulgarasi de conopida cu sote de morcovi (Aperitive cu oua)
Bucharest-Guide.ro
 
Comentarii

Nu exista nici un comentariu introdus.

Adauga comentariu

Bulgarasi de conopida cu sote de morcovi

 
Bulgarasi  de conopida cu sote de morcovi
Rating 0
Harta Bucuresti

DIN ACEEASI CATEGORIE
Omleta rulata cu vinete
Omleta rulata cu vinete - Aperitive cu oua
 
Oua gratinate
Oua gratinate - Aperitive cu oua
 
Oua Soubise
Oua Soubise - Aperitive cu oua
 
Oua florentine
Oua florentine - Aperitive cu oua
 
Oua Banadicte
Oua Banadicte - Aperitive cu oua
 
STIRI SI EVENIMENTE
7 cele mai frumoase orase din Europa
Europa are unele dintre cele mai spectaculoase si frumoase orase din l...
Nu este usor sa fii mireasa in Bucuresti
O femeie știe cât este de dificilă pregătirea propriei nunți...
CAMERA LUCIDA - O privire asupra Marelui Razboi prin bijuteria contemporana
Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) va găzdui, î...
Bucharest International Dance & Performance Festival - Editia numarul 12
Cu fiecare ediţie organizată, festivalul îşi propune să cont...
Proiectul Clasic e fantastic. Cum sa ințelegem muzica - stagiunea numarul 8
9 programe, sperăm, interesante stau pe lista stagiunii 2017-2018, ce...
Abonamentele noii stagiuni la Sala Radio se lanseaza la 1 septembrie
Muzica clasica ramane în top și dupa Festivalul „George ...
alte stiri | alte evenimente
ULTIMELE COMENTARII
ALTI VIZITATORI AU VAZUT
Recomanda unui prieten
Carti noi 2017
Bucurestiul, un oras mult mai sigur, de cand este securizat cu sisteme de supraveghere.

Parteneri
Bucharest-Guide
ACASA   BOOKMARK   HARTA SITE   CONTACT
logo bucharest-guide.ro
© Bucharest-Guide.ro 2004-2017