Find us on Google+
Bucharest-guide RSS RSS English
logo bucharest-guide.ro

 

Reteaua de Websites Webluck



Acasa   Retete culinare   Retete cu Specific   Germania   Ciolan de porc cu bere (a la Peter)
Ciolan de porc cu bere (a la Peter) - Retete cu Specific Germania


Timp de preparare: 3 ore (complexitate redusa) Ingrediente: 1 (sau dupa cat de mare va e pofta si cati meseni asteptati, mai multe) ciolan de porc in prealabil oparit (eu l-am fiert 1/4 ora) sare, piper, chimion, 2-3 catei de usturoi 1 sticla de bere Mod de preparare:Peter este un virtual prieten in ale gastronomiei pe care il admir foarte mult pentru maiestria de bucatar, pentru talentul de povestitor si pentru arta fotografica. De la el am reteta aceasta specific germana, pe care el mi-a recomandat-o astfel: "si o halba de bere in mana - zici ca esti la Oktoberfest!". Reteta este geniala, foarte simplu de preparat cu efect maxim. Soricul ciolanului in prealabil oparit se cresteaza in patratele. Sarea, usturoiul, piperul si chimionul se dau la blender si se freaca bine ciolanul pe toata suprafata cu acest amestec. Se aseaza pe gratarul cuptorului preincins la 220 de grade, cu o tava dedesubt. Temperatura cuptorului se lasa la 220 de grade timp de 20 de minute, apoi se reduce la 180 de grade. Pentru un ciolan de 1,5-2 kg se iau in calcul 2-2,1/4 ore timp de coacere. Pe toata durata prepararii se stropeste ciolanul cu sosul format in tava si se toarna pe el bere. Dupa o ora am introdus in cuptor si niste cartofi spalati bine si inveliti in staniol. (Am profitat de ocazie sa mai torn niste bere pe ciolan, nitelus pe gatlej si un pic de sos din tava...tot pe ciolan). Cand este gata, carnea se desprinde cu usurinta de pe os, este moale si frageda. L-am servit cu cartofii copti imbogatiti cu un sos de iaurt cu usturoi si verdeturi si varza calita. Mie mi-a placut foarte mult, este foarte fin si se topeste in gura, iar sotul meu a fost de-a dreptul vrajit.
Ciolan de porc cu bere (a la Peter) (Retete cu Specific)
Bucharest-Guide.ro
 
Comentarii

Nu exista nici un comentariu introdus.

Adauga comentariu

Ciolan de porc cu bere (a la Peter)

 
Ciolan de porc cu bere (a la Peter)
Rating 0
Harta Bucuresti

DIN ACEEASI CATEGORIE
FURSECURI CU CIOCOLATA
FURSECURI CU CIOCOLATA - Retete cu Specific Germania
 
Vol au vent cu pui
Vol au vent cu pui - Retete cu Specific Germania
 
Ciorba de zarzavaturi
Ciorba de zarzavaturi - Retete cu Specific Germania
 
Franzi schnitten
Franzi schnitten - Retete cu Specific Germania
 
Smarm -reteta germana
Smarm -reteta germana - Retete cu Specific Germania
 
STIRI SI EVENIMENTE
Cum alegem gelul pentru masajul nuru
Daca vrei sa ii faci partenerului un masaj intim trebuie sa folosesti ...
De ce sa alegem o firma de contabilitate
Suntem convinsi ca fiecare roman si-a pus problema, cel putin odata in...
Stiti ce este masajul Vichy?
Folosim adesea dusul, mai ales vara, in perioada caniculara, pentru a ...
Concertele-eveniment "Parsifal", de Richard Wagner
Se pun în vânzare abonamentele și biletele la concertele-...
DADAnoNON un scenariu de Ilinca Stihi cu texte de Tristan Tzara, Antonin Artaud, V.I.Lenin
Marţi, 11 octombrie, ora 21.00 - DADAnoNON   Producţie a...
alte stiri | alte evenimente
ULTIMELE COMENTARII
ALTI VIZITATORI AU VAZUT
Recomanda unui prieten

 

Carti noi



Bucurestiul, un oras mult mai sigur, de cand este securizat cu sisteme de supraveghere.

Parteneri
Bucharest-Guide
ACASA   BOOKMARK   HARTA SITE   CONTACT
logo bucharest-guide.ro
© Bucharest-Guide.ro 2004-2016