Find us on Google+
Bucharest-guide RSS RSS English
logo bucharest-guide.ro

 

Reteaua de Websites Webluck



Acasa   Retete culinare   Dulciuri diverse   Cuiburi de viespi
Cuiburi de viespi - Dulciuri diverse


Timp de preparare: 3 ore (complexitate medie) Ingrediente: Pt.aluat -1 kg de faina -70 g de drojdie(sau cca 4 lingurite de drojdie uscata) -60 g de zahar -100 ml ulei -8 galbenusuri -500-600 ml lapte(eu folosesc 3 lingurite de lapte praf si 250 ml apa,pt a face 250 ml de lapte) -1/2 lingurita de sare -coaja rasa de la o lamiie mare -esenta de rom(dupa gust) Pt.uns: -200 g de unt -100-200 g de zahar pudra(eu pun 100) -3/4-1 lingurita de vanilie(sau dupa gust) Pt.sirop: -200 ml de lapte -300 g de zahar -cca 1 lingurita de vanilie Mod de preparare: Intr-un castron,drojdia se freaca bine cu zaharul;adaugam,apoi,galbenusurile,uleiul,coaja de lamiie,esenta de rom,sarea,laptele(caldut) si faina. Amestecam bine,cu o lingura de lemn,apoi framintam bine(cu mina),cca10 minute;se lasa,apoi sa creasca,intr-un loc caldut,ferit de curent,cam 30 minute;trebuie sa-si dubleze volumul. In acest timp,frecam bine untul cu zaharul pudra si vanilia(ingredientele pt.uns),sa se inmoaie. Apoi,aluatul dospit se pune pe suprafata de lucru,presarata bine cu faina(aluatul asta e lipicios),unde,cu un facalet,se intinde intr-o foaie dreptunghiulara cu grosime de 3-4 mm.Aluatul,astfel intins,se unge cu untul frecat cu z.pudra si vanilie. Apoi,foaia,unsa,se taie,cu o rulete(sau cutit),trecuta mereu prin faina,sa nu se lipeasca,in fisii de cca 3-4 cm,cu o lungime de 25-30 cm;fiecare fisie se ruleaza;rulourile,obtinute,se pun intr-o forma,unsa cu unt,cu distanta de cca 2 cm,intre ele(sa aiba loc sa creasca). La baza,fiecare rulou,se stringe putin(inainte de a se pune in forma),sa nu dam voie untului sa curga,in timpul coptului. Dupa ce forma e plina,se lasa,intr-un loc caldut,sa creasca,iar,cca 30 minute. Apoi forma se pune in cuptorul,preincalzi(f.bine),la foC mediu,in jur de 40 minute.Nu deschidem cuptorul,primele 20 minute(eu la toate prajiturile,primele 15-20 minute,nu deschid cuptorul). Intr-un vas,punem pe foc laptele cu zaharul(ingredientele pt sirop)si se lasa sa clocoteasca 2-3 clocote;cind se ia de pe foc,se adauga vanilia. Dupa ce prajitura s-a copt si e rumenita,putin,forma se scoate putin din cuptor;apoi,cu o lingura(sau pensula),prajitura se unge bine cu siropul(cald);eu foosesc pt.fiecare rulou cca 1 lingura.Apoi,forma,cu toate rulourile unse,se da din nou la cuptor,pt.5-10 minute,ca deasupra sa se formeze o glazura lucioasa. Apoi,forma se scoate din cuptor,"cuiburile de viespi" se servesc reci sau calde,desprinse unele de altele. Am uitat sa va spun,ca reteta asta am postat-o inca o data(am sters-o).Acum am scris-o mai amanuntit si am postat mai multe poze,la procesul de preparare.
Cuiburi de viespi (Dulciuri diverse)
Bucharest-Guide.ro
 
Comentarii

Nu exista nici un comentariu introdus.

Adauga comentariu

Cuiburi de viespi

 
Cuiburi de viespi
Rating 0
Harta Bucuresti

DIN ACEEASI CATEGORIE
Prajitura cu piersici
Prajitura cu piersici - Dulciuri diverse
 
Baclava
Baclava - Dulciuri diverse
 
Bomboane Rafaello
Bomboane Rafaello - Dulciuri diverse
 
Cozonac briosa
Cozonac briosa - Dulciuri diverse
 
Prajitura cu visine si frisca
Prajitura cu visine si frisca - Dulciuri diverse
 
STIRI SI EVENIMENTE
7 cele mai frumoase orase din Europa
Europa are unele dintre cele mai spectaculoase si frumoase orase din l...
Nu este usor sa fii mireasa in Bucuresti
O femeie știe cât este de dificilă pregătirea propriei nunți...
CAMERA LUCIDA - O privire asupra Marelui Razboi prin bijuteria contemporana
Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) va găzdui, î...
Bucharest International Dance & Performance Festival - Editia numarul 12
Cu fiecare ediţie organizată, festivalul îşi propune să cont...
Proiectul Clasic e fantastic. Cum sa ințelegem muzica - stagiunea numarul 8
9 programe, sperăm, interesante stau pe lista stagiunii 2017-2018, ce...
Abonamentele noii stagiuni la Sala Radio se lanseaza la 1 septembrie
Muzica clasica ramane în top și dupa Festivalul „George ...
alte stiri | alte evenimente
ULTIMELE COMENTARII
ALTI VIZITATORI AU VAZUT
Recomanda unui prieten
Carti noi 2017
Bucurestiul, un oras mult mai sigur, de cand este securizat cu sisteme de supraveghere.

Parteneri
Bucharest-Guide
ACASA   BOOKMARK   HARTA SITE   CONTACT
logo bucharest-guide.ro
© Bucharest-Guide.ro 2004-2017