Find us on Google+
Bucharest-guide RSS RSS English
logo bucharest-guide.ro

 

Reteaua de Websites Webluck



Acasa   Retete culinare   Aperitive cu legume   'Friganele' cu salvie si ansoa
'Friganele' cu salvie si ansoa - Aperitive cu legume


Timp de preparare: 45 min (complexitate redusa) Ingrediente: 12 fileuri de ansoa in ulei de masline 1 pahar mic de vin santo sau vin alb dulce, ori zeama si coaja de lamaie 24 frunze mari de salvie proaspata faina pentru presarat ulei floarea-soarelui Pentru aluat: 250 g faine 1 praf de sare 1 galbenus, preferabil ecologic 150 ml apa 200 ml apa minerala carbogazoasa 50 ml ulei de masline 2 albusuri, preferabil ecologice Mod de preparare: in primul rand, asezati fileurile de ansoa pe o farfurie plats, turnati deasupra vinul santo, vinul dulce sau zeama si coaja de lamaie si lasati-le la marinat cel putin o ora. in acest timp puteti face aluatul. Puneti intr-un castron faina, sarea, galbenusul si apa. Amestecati cu telul panaa cand aluatul capata consistenta unei creme groase. Adaugati apa carbogazoasa, putin cate putin, apoi uleiul de masline. Lasati amestecul sa stea 30 de minute inainte de utilizare. Umezititi toate frunzele de salvie cu putina apa si dati-le pe ambele parti prin putina faina. Luati cate doua frunze de salvie si imbracati cu ele fiecare file de ansoa, obtinand un fel de sandviciuri. Apasati-le bine pentru ca din fileurile de ansoa sa iasa putina zeama. Turnati ulei de floarea-soarelui intr-o tigaie mare sau o friteuza avand cel putin 5 cm adancime. Puneti-o pe foc iute, pana1 ajunge la 180° C - daca folositi o tigaie, va trebui sa verificati temperatura cu un termometru pentru gatit sau, asa cum fac eu, punand in tigaie o bucatica de cartof. Cand uleiul ajunge la temperatura potrivita, cartoful se va rumeni usor. In acest moment, micsorati flacara la mediu. In timp ce se incalzeste uleiul, bateti albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugati-le treptat la amestecul pentru aluat, pana la omogenizare. (Acest aluat poate fi folosit cam la orice.) Puneti la indemana o farfurie acoperita cu cateva foi de hirtie absorbanta. Acum puteti sa va apucati de prajit! Luati un sandvici cu ansoa si dati-l prin aluat, avand grija sa-l acoperiti cu un strat subtire, dar uniform. indepartati usor excesul de aluat, apoi cufundati cu atentie sandviciul in tigaia cu ulei. Cel mai binc este sa prajiti 6 sandviciuri odata (fireste, daca aveti o tigaie mai mare, puteti praji si mai multe.) Prajiti-le timp de 1 minut, pana devin aurii si crocante, apoi scoateti-le pe hartia absorbanta si serviti-le imediat, inainte sa se inmoaie.
'Friganele' cu salvie si ansoa (Aperitive cu legume)
Bucharest-Guide.ro
 
Comentarii

Nu exista nici un comentariu introdus.

Adauga comentariu

'Friganele' cu salvie si ansoa

 
'Friganele' cu salvie si ansoa
Rating 0
Harta Bucuresti

DIN ACEEASI CATEGORIE
Chec cu masline
Chec cu masline - Aperitive cu legume
 
Castraveti cu branza si somon afumat
Castraveti cu branza si somon afumat - Aperitive cu legume
 
Cartofi umpluti
Cartofi umpluti - Aperitive cu legume
 
Budinca de conopida falsa
Budinca de conopida falsa - Aperitive cu legume
 
Aperitiv in foi de napolitane
Aperitiv in foi de napolitane - Aperitive cu legume
 
STIRI SI EVENIMENTE
Filarmonica “George Enescu”. Deschiderea stagiunii 2017-2018
Filarmonica “George Enescu “ anunță joi, 5 octombrie ora...
7 cele mai frumoase orase din Europa
Europa are unele dintre cele mai spectaculoase si frumoase orase din l...
Nu este usor sa fii mireasa in Bucuresti
O femeie știe cât este de dificilă pregătirea propriei nunți...
Terapie în trei, la Teatrul Rosu
Orice căsnicie poate fi salvată, dar întotdeauna e nevoie de&h...
Bucharest International Dance & Performance Festival - Editia numarul 12
Cu fiecare ediţie organizată, festivalul îşi propune să cont...
Proiectul Clasic e fantastic. Cum sa ințelegem muzica - stagiunea numarul 8
9 programe, sperăm, interesante stau pe lista stagiunii 2017-2018, ce...
Abonamentele noii stagiuni la Sala Radio se lanseaza la 1 septembrie
Muzica clasica ramane în top și dupa Festivalul „George ...
alte stiri | alte evenimente
ULTIMELE COMENTARII
ALTI VIZITATORI AU VAZUT
Recomanda unui prieten
Carti noi 2017
Bucurestiul, un oras mult mai sigur, de cand este securizat cu sisteme de supraveghere.

Parteneri
Bucharest-Guide
ACASA   BOOKMARK   HARTA SITE   CONTACT
logo bucharest-guide.ro
© Bucharest-Guide.ro 2004-2017