Find us on Google+
Bucharest-guide RSS RSS English
logo bucharest-guide.ro

 

Reteaua de Websites Webluck



Acasa   Retete culinare   Dulciuri diverse   Prajitura cu ness si nuca
Prajitura cu ness si nuca - Dulciuri diverse


Timp de preparare: 1 ora (complexitate redusa) Ingrediente: Blat -8 albusuri de ou -6 galbenusuri -225 g zahar -200 g nuca de cocos sau nuca macinata -3 linguri de faiana -coaja rasa de la o lamaie -1 praf de copt -2 plicuri se zahar vanilat -un praf de sare -30g unt sau 2 linguri de ulei. Pentru uns hartia de cot. Sirop -o cana de zahar -1/2 cana de apa -o felie de lamaie Crema -1 si ½ pachet de unt 80% grasime -250g zahar pudra - 2-3 lingurite de ness -2 galbenusuri -100 g nuci macinate Mod de preparare: Ouale se spala si se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat, si se bat albusurile pana se topeste zaharul, iar spuma sta pe tel. Se adauga coaja de lamaie rasa, vanilia, nuca, praful de copt,galbenusurile si faina.Se amesteca cu telul fara sa insistam, pentru a nu se lasa spuma de albus. Intr-o tava de 40/40 se pune hartie de copt care se unge cu unt sau 2 linguri de ulei. Aluatul se pune in tava si se niveleaza. Se coace in cuptorul incins in prealabil la o temperatura moderata (150-170 grade) timp de 20 -30 minute, in functie de cuptor.Blatul, cand este copt, daca il atingi cu un deget la mijlocul tavii, trebuie sa fie ferm, iar culoarea trebuie sa fie aurie.Cand este copt se scoate si se lasa sa se raceasaca. Intre timp se face siropul dintr-o cana de zahar, 1/2 cana de apa si o felie de lamaie, si se lasa sa se raceasca. Dupa racire, blatul se insiropeaza cu ajutorul unei linguri. Eu nu pun foarte mult sirop. Untul, adus la temperatura camerei,se amesteca cu nessul care a fost frecat un pic cu galbenusurile.Se adauga zaharul pudra, si se freaca spuma.Nu puneti nessul direct peste unt, pentru ca se dizolva foarte greu. Crema astfel obtinuta, se intinde cu ajutorul unui cutit mai lung, peste blat Stratul de crema nu trebuie sa fie mai inalt de 4- 5 mm,iar blatul in jur de 4-5 cm. Se presara nuca macunata peste crema, dupa care se portioneaza in romburi sau patratele. Recomandare Inainte de servire, prajiturile cu crema pe baza de unt, se tin la temperatura cemerei o jumatate de ora.
Prajitura cu ness si nuca (Dulciuri diverse)
Bucharest-Guide.ro
 
Comentarii

Nu exista nici un comentariu introdus.

Adauga comentariu

Prajitura cu ness si nuca

 
Prajitura cu ness si nuca
Rating 0
Harta Bucuresti

DIN ACEEASI CATEGORIE
Briose
Briose - Dulciuri diverse
 
Salam de biscuiti
Salam de biscuiti - Dulciuri diverse
 
Tort usor cu ciocolata si cafea
Tort usor cu ciocolata si cafea - Dulciuri diverse
 
Savarine
Savarine - Dulciuri diverse
 
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)
Tarta de prune ( pentru 2 persoane) - Dulciuri diverse
 
STIRI SI EVENIMENTE
7 cele mai frumoase orase din Europa
Europa are unele dintre cele mai spectaculoase si frumoase orase din l...
Nu este usor sa fii mireasa in Bucuresti
O femeie știe cât este de dificilă pregătirea propriei nunți...
CAMERA LUCIDA - O privire asupra Marelui Razboi prin bijuteria contemporana
Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) va găzdui, î...
Bucharest International Dance & Performance Festival - Editia numarul 12
Cu fiecare ediţie organizată, festivalul îşi propune să cont...
Proiectul Clasic e fantastic. Cum sa ințelegem muzica - stagiunea numarul 8
9 programe, sperăm, interesante stau pe lista stagiunii 2017-2018, ce...
Abonamentele noii stagiuni la Sala Radio se lanseaza la 1 septembrie
Muzica clasica ramane în top și dupa Festivalul „George ...
alte stiri | alte evenimente
ULTIMELE COMENTARII
ALTI VIZITATORI AU VAZUT
Recomanda unui prieten
Carti noi 2017
Bucurestiul, un oras mult mai sigur, de cand este securizat cu sisteme de supraveghere.

Parteneri
Bucharest-Guide
ACASA   BOOKMARK   HARTA SITE   CONTACT
logo bucharest-guide.ro
© Bucharest-Guide.ro 2004-2017